Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En salig viloplats.


På kullsidan


Här är den sötaste gräsplätten för en säng. För att i mjukaste slapphet stänga ögonen. Att på intet grubbla, inte heller ha någon längtan, utan blott låta huvudet luta sig bakåt i den gräsiga soffan. Att ligga där still och tillfreds. Såsom spyflugor sitter fast vid sitt sockerlag.

En trasslad klump av moln som fortfarande svävar bakom berget. Allt vaggar dig här, insekter, drönare, högt gräs och växtstammar böjande sig ovanför dig. Liksom flygandet av tröga malar. För dig verkar de som glimmer från vatten, med ett strålande språng.

Och vid ditt huvuds sida står en lugn, okänd vän och vakar över dig. Du känner att det är underbart och är redo att sova i de levandes land. Ty jorden har sin vaggvisa.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 468 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-03-17 16:14



Bookmark and Share


  WyS VIP
Tycker om de vackra naturbeskrivningarna!
2020-11-22

  lodjuret/seglare VIP
Solen sin glorifierade Corona väl har, tänk vad den får som spar, minnet av en natur just så härlig, eller en samhällets sjuka besvärlig, tacksamt med läsning av texter ändå, de mildrar ett hjärta i arbetets sjå...
2020-03-17

  Larz Gustafsson VIP
Mäktiga rader, mannen.
2020-03-17

    lydriket
Inspirerande språk. Lockande. Gäckande.
Nästa resa går nog till Österrike med vandringskängor i fotbagaget. För att vila en smula. Och andas.
2020-03-17

    Sefarge VIP
Skön vilande skrivet
På andra sidan om
Corona-eländet?
;}
2020-03-17

  alicja lappalainen VIP
trötthet eller kanske dödslängtan
2020-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen