Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(men allt kommer ändå i slutändan ut där bak. )


Olik smakbredds sortiment



President De Gaulle
Lär suckande ha sagt:
Hur skall man styra
Ett land med 246 olika
sorters Ostar?


I landet Sverige finns
Närmre 300 bröd
sorter att välja på

Och när det blev influensa
Kris tog toapappret i Butik
-erna snabbt slut?

Mot en obstinat Blåbrunvit
oppositions röra försöker
Statsminister Löfven styra

Så gott det nu går. När Moder
Svea styvmoderligt tittar på

Och där De Gaulle från sin
Himmel nog eftertänksamt

Föredrog att styra bland
mångfald av Ostar ändå

Än bland brödbitares
senfärdiga "Lagom" land?










Övriga genrer (Satir) av Sefarge VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-03-17 16:24



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Jag har börjat bunkra kattmat, så att jag själv inte blir uppäten - att själv inte komma ut ur någons bak är väl det viktigaste i dessa tider? Staten och dess bröd och ostar kan jag inte styra, men några sketna kattor...
(nej, knappt det heller)
2020-03-19

  Bodingen VIP
Slut på dasspapper, Corona är ingen magsjuka... Kanske Susanne Osten och Bröd-raskapet Frimurarna skriver ett manus och Corona Movie gör film av det?
2020-03-18

    Lena Staaf VIP
Nu tycker moderaterna att staten ska säkra tillgången till sjukvårdsutrustning. Jaha - det var inte så bra med all privatisering, alltså?
2020-03-17

  Hopplös själ
Ja,vem vet?
Kanske en salig röra av ostar och bröd vore att föredra?


2020-03-17

  Öknens Ros VIP
Det är nog inte lätt vara statsminister i en sådan här situation, tror ingen vill byta med honom. Bra text dock.
2020-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP