Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Pundarens visa

 

Ja det tog så många steg

att till sist förstå mina fel

så min väg den blev lång

mot att en dag få bli hel

 

För den väg som jag tog

var både snårig och lång

men den blev början på slutet

av min egen livsgåtas sång

 

Min melodi den gick i moll

och min text den var svår

med ett stort mörker i orden

som inte många förstår

 

För jag har famlat mig fram

bland alla lögner och svek

såg aldrig svaret på gåtan

ja visst ni kan se mig som vek

 

Det var ett sorts liv i förtvivlan

för drogens effekt den var god

och jag tror att viljan den fanns

men att jag bara saknade mod

 

Jag ville vakna ur drömmen

som så länge plågat min själ

för att se ett ljus där i mörkret

för hela vår mänsklighets väl

 

Jo visst jag gråter av ångest

för alla de misstag jag gjort

så min skuld den finns kvar

den kan aldrig någon ta bort

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-03-19 13:42



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
En text som berör. Fin rytm, fina rim, melodisk, passar som sångtext.
2020-03-19

  Feliaxel VIP
Den var bra och berörande läsning
2020-03-19
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP