Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När allt är borta

Det finns inget vackrare än kärlekens känslor,

när man möter den efter en jobbig ensamhet

utsvulten på värme och närhet,

bara känslan att få hålla om någon man älskar

är underbar,

det finns bara en känsla som är starkare...

nämligen saknaden efter den, kärleken alltså.

Den tomma platsen i sängen när man lägger sig

eller när man vaknar utan någon som man kan

smeka över ryggen och ge en puss.

Nu är allt borta det är tomt i hela min värld,

och återigen tar ensamheten över.

 

Att bli lämnad av någon som man älskar men som

är snäll fortfarande emot en, gör så ont...

det är mycket enklare om ens partner är otrogen eller elak,

för när någon är snäll och hjälpsam och backar upp en

i varje läge, så blir iallafall jag svag och ångerfull

jag har inte hjärta att stöta bort en sån fin människa ifrån

mitt hjärta eller närhet för det blir en skam för mig

det får mig att känna mig elak och ångerfull.




Fri vers (Fri form) av den nakna poeten
Läst 81 gånger
Publicerad 2020-03-24 10:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten