Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En <3-e sak ju!

Allt för många dikter har ingenstans att bo
för en del är det verkligen så illa
att de kommer aldrig ens till ro...

Utan hamnar i papperskorgen
den för dikter den allra största sorgen...
Ligga där bland halvskrivna-,
överskrivna- och söderrivna blad
det gör ju inte någon dikt alls glad...

Vara i så´n misär
där dikter av värre sort finns
som inte ens sin egen ordkost minns...
Eller matats med fel rim
då är inte lätt att få
sin ordhjärna i gott trim...

Dikten vill känna närhet, rara starka ord,
lyssna på skrivarens röst igen
inte bara få känna foten av den
eller av tå´n med en spark bort till vrån
utan få några värmande ord till tröst...

Få diktaren att börja om, få lust,
ja ta dikten sin åter till sitt bröst!!!










Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-25 09:55



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Så stor skillnad mellan
Diktare och Poet från
en Skrivare som vet
men ändock kan
förlåta?
;}
2020-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt