Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ej rappare, dubbel tappare här!

Ord som förr kom in så fort till mig
till knoppen och landade där
och stannade där
för att vara till nytta...
De försvinner nu snabbt bort...
Men inte bara minnet har sabbats
utan även kroppens längd har drabbats...

När jag framför en spegeln står
bara för att räta till nå´t i mitt hår...
Då mitt huvud till spegeln bara längst ner når
och jag ser en bit av toppen på knoppen
där en hårtofs svängd, uppåt går...

Då bakom mig en röst jag hör
när jag tofsen nedåt böjer, så gör...
- Du en kopia av Tintin är!
Låt bli att peta ner den där...
Nå´t kul behöver ju folk nu
verkligen i dessa tider
att få se på här...
- Skall jag spela pajas här?
- Javisst! Det syns ju på
långt håll att en så´n du är!
Den roll man har fått...
Den väl bäst en bär...
För inga andra vingar väl dig
alls bättre, än den där dig klär...












Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-26 11:55



Bookmark and Share


  ULJO
Behövs ingen rappare här.

Du snabbar på med dina texter ändå.
2020-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt