Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Staten och marknaden

Vad skulle en stat
och dess välfärd vara,
utan företagen och dess anställda?
En diktatur...

Vad skulle en marknad vara utan
en stat?
Människors plågoris...

Det är därför vi människor,
efter de stora krigen,
strävade efter en balans
mellan staten och marknaden.

Men de senaste decennierna
har vi strypt staten, och se,
misären kryper långsamt fram igen!

Och när krisen kommer
ångrar sig varje tänkande människa
detta tilltag.




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-30 12:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner