Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bokmål

 

Jag bestämde mig för

att läsa poesin

i bibliotekets bortre hylla

från A till Ö

någon ordning måste det vara

 

av Eugénio de Andrade

lärde jag älska

dimman över Tejo

Lissabons ljus

sandens hetta

 

nu är jag fast i Baudelaire

i kärleken 

i Paris gränder

spleen och ideal

 

om jag så inte kom längre

är det bra nog




Fri vers (Fri form) av Silverstripe
Läst 225 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-03-31 20:41



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Envar har väl sina trolska ideal, då det kommer till poesi på piedestal, annars hjältar väl på vita duken, vilka fått ofta representera ittan o uken, medan läsningen här kan kännas lätt smal...
2020-11-02

    Max Poisé
Hjältar...
2020-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe