Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fåglarna i fläckar över himlen

Ska vi skriva med brutna händer
fingrarna doppade i silvergrått bläck
är detta ditt sista namn
ska du heta flykt och borta
skarorna av timmar, nätter

vad ska vi göra av våra drömda vingar
och alla de multnande träden
med lockande stammar, bittergrön doft
ska vi ligga på rygg i det svarta gräset
tills allting tystnat

ska vi skriva våra myter på popplarnas blad
och låta dem lyftas av vinden
medan himlarna rör sig ovanför
molnen blir till skepp och fåglar
löses upp, försvinner




Fri vers av Grävling
Läst 138 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-04-01 19:54



Bookmark and Share


  Nanna X
Beckasin
2020-04-02

  Ulf Carlsson VIP
"Allt är givet människan som lån" (Pär Lagerkvist)
2020-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling