Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liknelser

Om man är skapt som en nors borde man följa strömmen av glada laxar och inte åla sig. Det blir som att lägga lök på laxen. Var som en näbbgädda eller pigg som en mört i stället. Hajar man inte så är man torsk.

En hönshjärna önskar sig säkert ett hästminne och ett ilsket bi kan ge gåshud på vilken svinaktig fårskalle som helst. Men tjurskallar lämpar sig för att gå i gåsmarsch. En svala gör ingen sommar, den blir bara som en sparv i tranedansen.

Det är klart som korvspad att grönsaker ger råg i ryggen, den saken är biff. Men är man en soffpotatis blir det nog pannkaka av att koka soppa på en spik. Lägg inte rabarber på lingonriset, hellre då mer grädde på moset.
Man lär så länge man lever.




Övriga genrer av Nils-Ivar Lindström
Läst 138 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-04-02 10:18



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Så fyndig och såå rolig tack
2020-04-12

  bibbi ahrnstedt
Så fyndig och såå rolig tack
2020-04-12

  Solstrale VIP
Helt otroligt fyndig och bra text att bokmärka så fler får sig ett gott skratt men även en funderare innan de tar sig iväg till Blåkulla!
2020-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström