Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ljus i mörkret

 

Jag ser mig själv resa där i drömmen

högt över havet och in mot land

där ser jag märkliga scener ur mitt liv

med öppna sår från tidens tand

 

För när jag svävar i min drömvärld

där jag förvirrat söker efter svar

i ett sorts håglöst fabulerande

och med ett tragiskt och påhittat försvar

 

Jag vill verkligen känna att jag lever

ja jag vill ju veta var jag står

men mina tvivel de växer starka

om att nån gång kunna läka alla sår

 

Men när alla orden nu är skrivna

och alla meningar börjar ta slut

för mina tankar styrs av tvivlets makt

likt ett sorts inverterat substitut

 

Så om nu hoppet så sakta växer

om att min utopi den kan bli sann

så att ljuset kommer att ge mig frid

och att all min hopplöshet försvann

 

Där i mina drömmar ser jag svaret

på de existentiella frågor som jag har

trots att slutsumman var konstant

när alla de gamla lasterna fanns kvar

 

Men på nåt sätt känner jag ändå hoppet

att mina nya tankar ska ta mig hem

långt där borta i mörkret ser jag ljuset

som jag nu försöker forma till poem

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-03 11:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP