Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgondagar

Klädd i fågelmask
skriver hon visor för de ofödda
lösgör deras röster ur kajflockens brus
och tonerna rör vid dig
går som en dröm genom kroppen

i det tilltagande regnet
är vi fåglar formade av röd lera
är vi deras häpna ögon, skotthål
varsamma suturer av kopparrött glas
längs molnens gräddmjuka kanter




Fri vers av Grävling
Läst 191 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-04-03 12:30



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Spännande och vackert !
2020-04-05

  Lottie Ålhed VIP
Spännande dikt något ödesmättad i min tolkning Applåd.
2020-04-03

  Ulf Carlsson VIP
Antitetisk metaforik.
Androgyn gudom.
Antik dödssymbolik.
("Gräddmjuka" faller ur ramen, tycker jag).

2020-04-03

    Lena Staaf VIP
En vacker doft av himmel och fåglar.
2020-04-03

    ej medlem längre
Storslaget! Utsökt! Bravissimo!!
2020-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling