Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snälla försvinn inte än

Lilla Ängel på väggen
Vet inte vad som händer

Sipprar ut, vitt bläck

Gömmer mig på balkongen
Tecknar på min arm
Du bryr dig inte om mig .

-jag ser det nu

Om jag Skriver långa sagor
Kanske världen kan förstå mig

De är både de goda o de onda
Som stirrar ner i avgrunden
I slutändan

Ingen är bara svart eller vit
Det har mamma sagt

Fönstret är dammigt grått

Jag lämnade ( ) för länge sen

du saknar mig men du
vet inte om det än

När tåget lämnar plattformen
kommer drömmarna tillbaka
vi skriker som sårade svanar:
Vill vi verkligen lämna det här?
vill du slänga hela vårat liv i soporna och lämna allt...
Bakom dig?

är du galen?

jag trycker på knappen
Allt annat vore att ljuga.

Flickan och spöket är smartare än du tror.
Samtalar med häxor, skriver ned memoarer
Överväger varenda detalj
Dissikerar skriken till viskningar

’Du är värd mer’

Jag omvandlar ditt ansikte till
En vacker tavla i mitt minne

Matar mig med stjärnfall

Gömmer dem långt inuti
Tar fram dig bara när jag behöver

Hav har en tendens att svämma över, dra med allt i sin väg

Jag har alltid varit rädd för oväder

Dockan tittar från hyllan
säger: var inte rädd
du har varit rädd alldeles för länge för att fortsätta leva såhär

snön kommer landa med svar
I din mun,bortom dina stängda ögonlock .
i orden du ropar .

hör du mig? finns du kvar?
kaffet kallnar när gräset växer sig högre, bildar en mur
Kallare, starkare
smak av metall

men allt som byggs upp kan också brytas ner

En lösning är att blunda och
känna med fingrarna när det bränner , fräter hål

spring så snabbt du kan
Tittar inte bakåt
de kommer att jaga dig tills de hittar dig

Det finns de som använder gevär som trollspön
De som använder knivar istället för pennor
De skjuter som galna

makten är deras största kärlek

se upp!

jag har en ask med hjärtan i
rakblad, tejp och nålar
var aldrig för dina ögon att se
men jag tror du vet svaren

jag tror du förstår

på spetsen av din tunga
Vilar sovande hundar

Jag längtar hem men jag
kommer sakna skogen

Jag trampar ner blommorna
Som jag länge försökte ta hand om

nu vilar du i min hand
Sovandes, drömmandes
Precis som det ska va

fin, fina vildblomma. -
Snälla försvinn inte än.

du är värd mer än solen




Fri vers av regnflicka
Läst 207 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-04-05 12:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

regnflicka
regnflicka