Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Obesvarade

En skulptur i glas, varsamt styckad
lagd på sidan som kadaver
även april ska dö
hudlös
badande i klorofyllblod
och svanropen fastnar på himlen
som blöta löv på kinderna
som en röst innan något sägs
som ett svar i den hisnande vinden




Fri vers av Grävling
Läst 192 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-04-05 22:59



Bookmark and Share


  Rublev
Berörs så starkt, har svårt att uttrycka vad jag känner, men gör ett försök. Du skapar mustiga, vackra ordkombinationer, och ställer samman dem med en sån självklarhet, så friskt och levande, som om de (liksom vårblommor när snön smälter) alldeles av sig själva växer fram. Den här dikten är så ödesmättad, så definitiv, trots sin sköra ömhet, eller kanske just därför. Den ställer mig inför livets allvar och skönhet, bjuder mig att vara stilla och vänta, invänta – ja, att våga det oerhörda: att vara sann mot mig själv och mina medmänniskor, och att våga tro att det finns en möjlig väg framåt! Din poesi inspirerar och utmanar mig både som människa och poet! Stort och varmt tack för att du delar med dig!
2020-04-09

  Solweig Jansson VIP
Oj, oj, vilka bilder - en njutning att läsa - som vanligt !
2020-04-08

    ej medlem längre
Och naturen har sin gång, även i livets födelse finns en påminnelse om döden. Vilket språk. Jag blir helt lyrisk av att läsa din poesi.
2020-04-06

  Kungskobran VIP
Så fint innehållsrikt
2020-04-06

    Lena Staaf VIP
Vackert! Fastnar särskilt för svanropen (som också fastnat), fin bild!
2020-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling