Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Konsten att säga hej.

 

Att ett hej kan göra skillnad kanske inte var en stor nyhet för många utav oss men ett hej kan faktiskt betyda så himla mycket. Speciellt för en person som kanske känner sig rätt så ensam. Jag tror vi alla känner en bra och glad känsla inom oss när vi får ett hej utav någon speciellt av en person vi känner väl, eller hur? Det är detta jag tycker vi ska prata om. Att inte se en annan människa som främmande utan se människan i säg. Alla vi har gått igenom olika slags stadier i livet, mer eller mindre ska vi inte då dela med oss? Man kan lära sig en del via andra, att lyssna är en viktig faktor i det hela. Allt börjar med ett enkelt hej.

Det kan finns några faktorer som kan försvåra det hela, jag är fullt medveten om de. Exempelvis att i dagens samhälle ska alla ha så himla bråttom överallt. Man försöker hinna med men man har för kort tid. Man kanske har för mycket att göra så för att hinna med måste man skynda på. Olika tider att passa, stressen bara sprutar ifrån oss. Men man får komma ihåg också att det är oftast stressen som orsakar problem. Problem med beteende mot andra.  

Stress är nära kopplat till irritation. Det utlöser att man kanske svarar på ett grovt sätt mot andra när personerna frågar något eller kanske man har arga tankar i huvudet som snörar runt. Det finns så många andra faktorer också som spelar roll men jag tycker ändå att detta har en huvudkoppling och därmed är det anledningen varför jag tar upp detta exempel i denna text.

Men det är svårt att koppla av, att slappna av, när man väl har varit stressad en längre period och sedan hamnar man i en lugnande miljö är det svårt att finna sig till rätta helt och hållet. Vilket är förståeligt. Det tar tid för kroppen att återhämta sig vilket då är viktigt att man låter kroppen göra det. Vilket också kan vara väldigt svårt. Oftast kanske man inte har den tiden.

Men åter till ämnet att komma närmare varandra och hjälpa varandra. Det gör mycket att stanna upp och se någon annan och bara hälsa. Det kan betyda ohört mycket både för den andre och för sig själv. Tänk att du stannar upp och säger hej till någon annan och den bara ler glatt tillbaka vilken härlig känsla du får i kroppen då. Eller hur? Det kanske förbättrar din dag. Varför inte göra något gott mot andra och säg själv? Så säg hej till andra, det skadar inte. Visst skulle några tycka det är konstigt men i det stora hela tror jag att folk kommer att uppskatta det.

 

 

 

Copyright: Arnela Arre Kurbegovic

(2020 - 04 - 07)
Fri vers av Arnela VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-04-07 11:35Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt VIP
BRAVO!!!
2020-04-16

  Marita Ohlquist VIP
Ett Hej och ett leende kan förändra dagen, viktigt att både ge och få!
2020-04-07

  ULJO VIP
Viktigt tycker jag i alla lägen att åtminstone säga Hej
2020-04-07

  Solstrale/ Eva Åberg VIP
Mycket begåvat och givande att dela dessa dina rader så att vi kan bli glader och dela med oss vidare av... Tack för sitt fint förmedlade budskap!
2020-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela VIP