Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte blott bara ord ... ... vare sig när de tillkom och publicerades tidigare här i maj 2012 eller nu när de kommer tillbaka igen ...


På gränsen mellan dröm och verklighet ...

... finns en dörr

som leder till

den verklighet
som råder nu

ifrån såväl

det som hör till
allt vilket varit förr
men inte längre är

som ifrån det

som ännu blott
drömmar, funderingar
och tankar är

om och kring
allt och ingenting

som är

men som framför allt
berör

det som ännu inte är
men som vi önskar
skulle kunna komma att bli
en del av den verklighet
vi alla och envar lever i

För många är det
mycket snack och lite verkstad
som är det som oftast gäller

Men det är ingenting för mig
ty jag tror inte på
antingen eller

Därför har jag förlagt
min verkstad
vid denna dörr

och skänkt
mig själv
ett servitut

som till
den rådande
verkligheten
leder ut

På vägen
försöker jag
så långt jag förmår
och lite till

hjälpa
och se till
att alla dessa
tankar
funderingar
ideer
och 
önskedrömmar

får genomgå
en omvandling
och förvandling
till verklighet
och praktisk handling

Men även om 
jag en och annan gång
ej lyckas 
trots mina föresatser
att se till att 
få det att bli

så som jag önskar och vill

ser jag viljan 
och det jag faktiskt
lyckas med rent praktiskt
i sig

som någonting bättre
och mer livsbejakande

än om jag lät bli
och gav efter
inför allt det försakande
som för så många
är det som
det mesta
de drömmer om
slutar i ...

Ty för mig
vore det inte att få leva
och uppleva det som är
nu och här

och det är för mig
inte ett verkligt liv

jag önskar vare sig
mig själv
eller någon annan

Ty att leva så
vore förödande
utan annat framtidsperspektiv
än det alternativ
som hör till det grå
vilket är något som skrämmer mig
nu som då ...

 

_________________________________
Idag 2020 när du äntligen finns i mitt liv
den dig som är ämnad för mig,
känner jag livsglädjen, inspirationen
och kreativiteten alltmer vakna till liv
inom varje skrymsle och vrå inom hela mig ...
... även om det går något långsammare
än vad jag trodde ... men å andra sidan
har jag varit rätt nedstängd under väldigt 
mycket längre tid än jag förräns nu 
inser att jag varit ...
Tack för att du finns i mitt liv
Jag älskar dig!




 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-04-09 09:47



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Remarkabel text. Känns som ingenting
och allt löper parallellt. Kloka ord som faller tunga. Bokmärker.
2020-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP