Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattenbärare

Där språket är en slöja av löv
över skimrande gravar
och stenarna skramlar i forsens vilda
läser natten det här brevet
ur timmen innan det skrevs
reciterar dikter ur sönderrivna böcker

där trastarna samlas för att äta
sorgen, för att dricka
ur den nyss upprunna tjärnen
ska vi mötas, oförställda
låta de ännu tomma bladen
bli till skepp i en nynnande å

och fjärilarnas gula skuggor
mellan solskymda träd
en fågels ihåliga ben
splittrade till droppar
vi vilar tysta i skålar av blad
flyter bort längs den sidengrå strömmen




Fri vers av Grävling
Läst 139 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-04-09 22:02



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Jag instämmer i Rublevs vackra kommentar ! Du är en mästare med en alldeles unik förmåga !
2020-04-10

  Rublev
”där /…/
ska vi mötas, oförställda”
Tillblivelsen ömhet
dess doftande varsamhet
då vi för första gången varseblir
äntligen ser varandra
utan skam och rädsla
tillåtande livet att bära oss
vilande i dess ljusa livsström.
Din dikt är fylld av tröst och skönhet. Jag dricker sakta och min törst lindras.
2020-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling