Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivsöndag på Bokcafé Pilgatan 12/4-20. Tema: Läsaren.


Kruståtel

Ängsgräs som rasslar i vinden, tunna fjolårsstänglar. Fölmat. Varför skriver jag om kruståtel, varför är den så viktig? Åkermarken runt pappas stuga, det igenväxta fältet. Det finns år som skriver en människa. Det finns stunder. Ängsgräs, vinden som kammar det yvigt. Fingrarna genom håret på ett fjolårsblont barn. Surrandet av citronfjärilsblont älggräs.

Slänten ner mot ingenting, platsen dit vi aldrig gick, bäckens inflöde till sjön. Det lermjuka vattnet, flottens tunga skvalpande, de simmande barnen. Bottendyn som griper efter hudsvala fötter, som en kalvmun efter en hand. Stranden omgiven av sly och aspar, backen upp mot främlingars hus.

Buketter av ängsgräs, kruståtel och vitgröe. Snubbeltuvorna under springlätta fötter, vattenfyllda traktorspår som ljumma badkar i den leriga sommaren. Solfylld hud, hallonrispor. Nässelnätter, junigrå skymningar. Jag ska berätta för dig om dagarna hopflutna i sjön, ängarna mot våra sommarskrämda kroppar.




Fri vers (Prosapoesi) av Grävling
Läst 168 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-04-12 21:37



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Instämmer ! Ljuvlig läsning ! Hallonrispor !
2020-04-13

    Lena Staaf VIP
Tycker mycket om den här texten. Ditt härliga språk som böljar fram över sommarängen. Jag instämmer i det som Rublev så fint formulerar.

2020-04-13

  Rublev
Mmm! Underbart!

”Det finns år som skriver en människa. Det finns stunder.” Ja så är det. Och din poesi är rik på bilder, som väcker goda minnen hos mig, som berättar om en jordnära trygghet: ”som en kalvmun efter en hand”, ”snubbeltuvorna”, ”vattenfyllda traktorspår som ljumma badkar”.

Och som vanligt så berikas/fördjupas din text av existensiella rikningar: ”Slänten ner mot ingenting, platsen dit vi aldrig gick”, ”backen upp mot främlingars hus”…!
2020-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling