Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Likt blommor

Likt blommor
Blir vi sådda
Växer upp
Och vissnar
Vi vattnas för att hållas vid liv
Men ibland för lite
Ibland för mycket
Får vi för mycket drunknar vi
Får vi för lite faller vi isär och torkar ihop
Vi växer i olika klimat
Ibland är det mycket grönska
Solsken och en del regn
Livet där är fridfullt och härligt
Ibland i ett ihållande regn
Som dränker oss
Kanske blir vi så mätta och goa
Eller dränkta
Den starka solen kanske torkar de sista spår av vatten
På en annan plats tar kylan oss
Nere i en källare glöms vi bort
Ibland är vi välskötta och älskade
Ibland en gåva som kanske inte riktigt ville tas emot
Vi kan vara små
Vara stora
Vackra och färgsprakande
Eller intetsägande
Kanske växer du, vi eller jag där
Så ståtligt och fin
Men plockas
Sätts i en vas
Där vatten glöms att bytas
Och torkar ut
Man var något
Men inte längre




Fri vers av MissCaylin
Läst 247 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-04-13 16:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MissCaylin
MissCaylin