Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din kappa är fodrad med nätter

Som vi känner igen oss
i det bottenlösa, nattens dyner
de svarta förtöjningarna lossade
från våra revade vingar

med ansiktet gömt i ett fotografi
lyssnar du till skuggornas samtal
jag läser ur en oskriven bok
dikten du gav mig

och tågrälsen sjunger
med kvällen rusande längs fönstren
denna kärna av mörker
sjöarnas hemliga namn i din mun




Fri vers av Grävling
Läst 204 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-04-14 00:22



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Tiden flyter förbi
som flodens svarta mörker
sanningen bryts i virvlarna
från de blankpolerade stenarna
virvlarnas tid är förbi
mörkret flyter ut och blandas
med havets sjungande melodi
mörkret söker sin upplösning


2020-04-14

  Ulf Carlsson VIP
"Spleen" 2020! Samma stämning som hos sekelskiftessymbolisterna. Vackert vemod och expressionism.
"En vissling; tåget sätter åter i gång. Mot sakta mörknande kväll jag färdas vänlös." Wilhelm Ekelund)
2020-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling