Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SÅR INGA SÅR

Inget är njutbart när rädslan springer utanför
Förstå mig fel och rätt, leende utan leende

Här igen med handen runt honom
Här igen med viskningar utan svar

Ett grepp utan motstånd
Det är inte dig jag är rädd för 
Inte dig jag vill ha
Ta mig för skojs skull
Ta det du vill ha

Inget är njutbart när rädslan springer utanför
Förstå mig fel och rätt, nära men långt bort

Frågor inte sanning
Är jag ett verktyg, din lag
Inga sammanhang utan 40%igt
Inga sår utan historia
Ingen historia utan sår
Inget oss utan dina krav

(Varför mår jag som jag mår?)

Inget är njutbart när rädslan springer utanför
Förstå mig fel och rätt, rätt och fel, 
oberörd med frossande tänder
Njuter sällan
Drömmer inte om oss
Dansar långsamt i cirklar
varv efter varv
Händerna tomma med din doft

Fastän du vill ha mer, oftast tar mer, får mer
Låt mig bara dansa, jag vill så mycket mer

(Varför mår jag som jag mår?)




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Saga Nordén
Läst 150 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-04-16 17:22



Bookmark and Share


  Rublev
Berörs! Rädsla, obehag, sår, komma nära utan att vara nära på riktigt…
”Njuter sällan/Drömmer inte om oss/Dansar långsamt i cirklar/varv efter varv/Händerna tomma med din doft”
Stannar särskilt inför dessa rader. Den långsamma cirkeldansen, med tomma händer. Anar att här växer en ny dröm fram, en ny livsinsikt och livslust.
2020-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Saga Nordén
Saga Nordén