Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HJÄRTSTARTARE

Idog hunger krampar som en hjärtstartare

Hugger tag i livet även om jag lever

men det vet inte hungern

 

Bredspacklad och trögflytande naglar jag mig fast

Inget är självklart men skynket täcker 

 

(Blind)

 

Förnimmelsen häckar i vassen där jag springer förbi varje morgon klockan sju

Tittar bort men ögonvrån ljuger inte

Den talar högt och expressivt

Exploderar i min huvudvärk och skjuter ut smärta i vänster axel 

Två orangea byggöronproppar petas in mot trumhinnan 

 
(Döv)
 
 
Uthållig som senan i mina anklar
 
De som springer iväg med mig hårt greppandes runtom
 
för att hänga med trots att jag inte gör det
 
Gruset bränner in i benen och skrapar hål stora som assietter 
 
Behöver inte ifrågasätta ifall det är värt det
 
kramperna
huvudvärken
smärtan i axeln
brännmärkena
köttsåren
 
Lite voltaren och sedan är det okej
 
 
Hungern är min utväg
 
Den som lagar genom att halvera
 
Blåa läppar är bara en biverkning 
 
Sekundärt för den som vill vara storslagen
 
 
Jag är en dekorativ prydnad på ett dammigt bord
 
Hugger och krampar
 
Lever oaktat
 
Frånsäger mig människorollen
 
Trots att den ligger här bredvid
 
Levande kommer jag aldrig bli
 
 
 
 



Fri vers (Fri form) av Saga Nordén
Läst 157 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-03 17:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Saga Nordén
Saga Nordén