Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KROKUS

Utanför står inget mer än två krukor ledsna krokusar.

Bladen är genomskinliga

Hälften har blåst av under nattens hårda vårilningar

Borta med vinden går komiskt nog på kanal 6

 

Nackhåret har tovats av oroliga drömmar 

Lakanen visar tydliga spår av kast med skör kropp

Borsten ligger någonstans under klädhögarna som pryder stickfabriken till golv

 

Jag borde Jag borde Jag borde

Undgår ingen att jag borde

 

Ändå står jag här med duckat huvud ned mot jorden,

som krokusarna utanför min barrikeraderade dörr

 

Persiennen gör ingen nytta uppdragen 

Rummet fylls av mörka svettfläcksskuggor 

Borstad eller inte tränger jag ned under det iskalla vaddtäcket 

En kalldusch i tygformat

 

Här stannar jag tills krokusarna börjar leva av sig själv

Då klädernagraciöst hoppat upp på stålgalgarna

Tills dörren gnisslar vidöppet

När persiennerna gör mer nytt uppdragna än

utsträckta över mitt vårbrisläckande fönster

 

Den dagen det inte undgår mig längre.

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Saga Nordén
Läst 155 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-06-04 17:02



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Världen tyngs ned av alla måsten
och borden. Till slut lägger vi
själva in dem i det vi ämnar företa oss.
Det får ju inte finnas några läckor i ridån. Oj, vad mycken tid det går åt
att skyla alla svagheter för oss alla.
"Vårbrisläckande", härligt uttryck.
2020-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Saga Nordén
Saga Nordén