Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Spöktorn




90 år mot en ljusblå himmel
Människor som kommit och gått
Kropp i betong
Dess kalla skepnad som stått stadigt mot tidens tand
Pratar till mig
Tyst och förtroget
Varvar
Historier
Varma som kalla
Men
Skänker trygghet
Trots
En stegrande trappa och en grund klädd av
Klotter
Är du ett fundament
En byggsten
Till ett liv
Som kom bort




Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-04-18 08:06



Bookmark and Share


    Max Poisé
Det finns något kargt i texten och just monument/statyer kan jag många gånger också fastna bredvid och fundera på just historien bakom. Inte alltid varför den restes ( det är många gånger uppenbart) utan vad den sett och hört medan den stått där...
Tack för denna!
2020-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP