Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En simpel drömmare

 

Han var en av musikens  
simpla drömmare 
men han levde  
med en smärta 
en sorts melankolisk  
spelevink 
med en sorg  
som fyllt hans hjärta 
 
Hans mål var ofta  
helt sporadiska 
där han dolde  
sorgerna med sång 
och en och annan  
flaska Johnnie Walker 
gjorde ofta natten
allt för lång
 

 
Han levde helt  
med sin musik 
gick med gitarren  
på sin rygg 
för där i sina sånger  
fick han frid 
ja i sin musik  
där var han trygg 
 
Men han fick sina  
kickar av ett rus 
men sitt beroende  
han förnekar 
där jakten på morfinet  
blev en vardag 
för kunna fortsätt  
att leka sina lekar 
 
Men för hans sätt  
att leva livet 
finns det absolut  
ingen sympati 
nog för att hans väg  
har varit krokig 
men det var mest  
på grund av idioti 
 
Jo visst han levde där  
för sin musik 
men blev en helt  
patetisk individ 
han dolde sina brister  
i ett mörker 
trots att det hans sökte  
det var frid 

 

 Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-04-18 16:12



Bookmark and Share


  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Fint men sorgesamt om en medmänniska.
2020-04-18
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP