Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödliga.. inget nytt


Det är som vanligt
man är dödlig
Det är bara mer tydligt att det förhåller sig så.

Men jorden snurrar som förut
Skogen doftar som förut
Våren kommer och tillslut en sommar.

Vi bör tassa på försiktigt.
Inte skada, inte gå på som förut.

Men är det nån skillnad?

Solidaritet går aldrig ur modet,
är aldrig en destruktiv kraft
- inte ens för de som hävdar det.

För en dag behövs solidaritet.
I synnerhet nu.
Därför sluts leden.
Därför tappar egoismen argument.

Vi träffas i våra hjärtan mer än förr.
Annars är det som vanligt.
Vi är dödliga
inget nytt

Blev vi förvånade?





Fri vers (Fri form) av Anders Nordlander VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-19 00:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP