Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan raderna




Mellan raderna
utan ord,
vid sidan om
längs skogen
med vinden
och solskuggan -

Som i en saga för barn -

att duvorna upplät
sitt flyende ljud
och sina vingar -

att talgoxen förtonade
ur snåren oberörd -

medan en ekorre flydde
från sin nyfikenhet
när hackspetten trummade.

Just då tycktes ögonblicket
se längre,
och vackert i sol och skugga
som med barnets ögon
eller den vises

att i det obetydliga
finns det sagolika fördolt.

Så klädde sig ögonblicket
i överraskande klarsyn -

men flydde mig sedan
lika snabbt och naturligt
som när molnen glider förbi.





Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2020-04-22 12:50



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Som barn kan: besjäla djuren och t o m ge dem roller som subjekt. Ja, även ögonblicket får här ett eget liv att se, sista två stroferna så närvarande i klarsyn och försvinnande. Uppmärksamheten träder här fram i mellanrummen. Vackert!
2020-06-14

    ej medlem längre
Läser mellan raderna och ryser....
2020-05-06

  RitaBrunner
Vackert skaldat!
2020-05-06

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, man måste verkligen stanna upp ibland och tillåta sig att se det som verkar vara fördolt, men som ändå finns där...mycket bra...
2020-05-02

    Annika J
Ditt språk är så vackert.Ingen text för snabbläsning, man måste pausa, begrunda, och så är det ofta med god lyrik.
2020-05-01

  Solweig Jansson VIP
Underbar text ! I det obetydliga finns det sagolika fördolt ! Instämmer !
2020-04-24

  Maiah VIP
Vackert, hoppfullt och med rika ordval
2020-04-23

  wiria77
fina rader
de stannar kvar
när jag läst

2020-04-23

  Elaine.S VIP
Vad är väl som ett ögonblick.. fint och nära berättat. ”Mellan raderna” är liksom en plats som innehåller så olika för varje människa. Utifrån det så kan varje människa kliva in i din betraktelse med de tankar och minnen de bär med sig. Själv hamnade jag på grusvägen utanför min mormors stuga i småländska skogarna.
2020-04-23

  Gunnel Eriksson VIP
Tycker om att läsa dikten
med dess naturbeskrivningar
och fundera på vad som händer mellan raderna.
2020-04-22

  Eva Langrath VIP
Vacker kontemplativ text som jag vilar i idag.
2020-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP