Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läker verkligen tiden våra sår?

 

Jag har alltid tänkt att mina sår från livet
på något märkligt sätt ska självläka
och jag har aldrig insett att jag hela denna tid
bara nödtorftigt och på egen hand
har försökt läka mina själsliga sår …genom tiden

som nu när våren blåser bort mitt förflutna
den blåser bort minnen, sorgerna och ångesten
så som då sen när sommaren kommer
och sluter sitt varma mjuka täcke över mig
den får mig då att glömma min egen verklighet

men där i mitt innersta inre, där djupt under ytan
fortsätter de öppna såren i min själ att läcka
dunkla minnen som obönhörligt sipprar fram
och som hela tiden tvingar mig framåt
till att en gång för alla avsluta detta inre krig

...för tiden läker sällan alla sår

 Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-04-23 10:26



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
ja du!: "för tiden läker sällan alla sår.." Och inte mina heller - sköt om dig och de dina!

2020-04-28

  Ezmeralda VIP
Tror vi bär ärren i våra själar.
De läks inte helt, om vi i våra minnen kommer för nära så rivs ärren upp.
2020-04-25

  Solstrale VIP
Det var ord med sanning och lisa på samma gång!

Svårt att inse det med åren att man ännu går där med såren - hopp om läkning som uteblir kan kännas svår...

Dina rader kan faktiskt ge just därför lisa för själen detta att ta till sig hur det också kan vara eller bli av det som skadat, sårat men att man ändå kan njuta och sluta att på glädjen pruta, bara köra och tuta, kanske...
2020-04-23

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Nej, tyvärr är det så.
Andra upplevelser kan stundtals överskugga, men så fort solen går i moln kommer det fram igen.
Oavsett är Din dikt så välskriven och fin.
2020-04-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Att tiden läker alla sår är ingen sanning. Däremot kan man lära sig att förhålla sig till dem med tiden. Men ärren försvinner aldrig helt.
2020-04-23

  Feliaxel VIP
Tror inte det för ärren sitter kvar i evig tid
2020-04-23

  ULJO
Tiden läker inte sår. Tiden bildar ärr som man får lära sig att leva med.
2020-04-23
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP