Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lögnernas konung

 

När jag nu kämpar upp mot ljuset 
är hela mitt samvete rätt fruset 
jag som ofta har vinglat mig fram 
då när ett gott vin har skapat ruset 
 
Det är så mörkt och kvällen är sen 
när jag försöker att famla mig fram 
för nu när all ångesten bränner 
då fylls hela mitt inre med skam 
 
Ser upp mot månen och stjärnor 
de som nu får leda min färd 
jag vill dit där som tryggheten finns 
långt bort till en helt annan värld 
 
Dit där hela himmelen glänser 
i en helt magiskt tragisk mystik 
där som alla våra toner från förr   
åter kan skapa en gåtfull musik 
 
Jag vill besjunga allt det jag ångrar 
där i de otrygga själarnas boning 
där jag som alla lögnernas kung 
nu äntligen ska söka försoning 
 
Tänk att nu äntligen få sova 
där i alla de utstöttas sal 
där nu bara viskningar hörs 
från våra djupa och själsliga kval  
 
Men jag tror mig ana något nytt 
där inne i min egen känslokaskad 
nåt nytt som blir texten till dig 
i min nyskrivna kärleksballad 
 
Så när jag nu ögonen sluter 
och in i min dröm mig beger 
då ser jag dina ögon i mörkret 
och jag tror att jag ler

 

 Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-24 18:42



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Vackert om lögner, om livet,
2020-04-25

  Svart svan
Fantastisk text med wow-faktor... frågan uppstår dock hur lögnernas konung förhåller sig till sin egen vilja... vill han fortsätta resan till de utstöttas boning eller kan målet för hans egen vilja ändras av ett par ögon i mörkret...?
2020-04-24

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Något gick fel...det ska nedan stå "skaldat"
2020-04-24

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Som alltid fint skadat.
2020-04-24
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP