Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Ledsen att göra dig besviken"

 

 

Jag säger att:

 

 

"Det är top secret"

 

 

 

På allt du vill veta,

 

 

och du svarar:
"Åh men jag kommer att dö av nyfikenhet"

 

 

Du säger:
"Jag tycker du har cool stil"
och vill få det att se ut som vi
är nånting här i vimlet

 

 

 

Jag tänker: "Snälla, back off!"

 

 

 

Men du frågar om mitt namn
igen,
Du börjar vila din hand över min ryggrad
Du lutar dig närmare för att viska
Du vill veta vad jag jobbar med
Du frågar om du kan få mitt nummer?

 

 

Och min blick sveper över dansgolvet
efter min vän i baren
Jag har varit artigt till en gräns
och hade jag velat alla dina hemligheter
Svaret på den stora frågan
och vad som gör dig generad
eller nervös
Hade du märkt det för länge sen
Jag är inte "mystiskt"
Jag spelar "inte svår eller cool"

 

 

 

Jag kommer inte att dricka drinken
bara för att du bjöd mig på den
Jag kommer inte att dansa med dig
bara för att du vågat komma fram
eller dragit i mig
Jag kommer inte att vilja sällskapa dig

 

 

bara för att du är man

 

och jag kvinna

 

 

 

Jag har visat ...med mitt kroppsspråk
med min samtalston, alla signaler
tills jag till slut känner mig tvungen att
säga det rakt ut
men din försvarsteknik hinner före
och du går till attack:

 

 

"Ööh vadå....så är du inte intresserad av män eller?"
"Är du bi eller gay eller?"
"Vad är grejen?"

 

 

Ledsen att göra dig besviken
Jag känner inget behov att svara
Jag gav dig aldrig inbjudan

 

 

 


till min integritet




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-04-25 18:57



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Mkt bra text, det kan ibland bli närgånget och vem, vad, vet dem hur man är/ ska vara. Ett nej är ett nej, hur svårt ska det vara?
2020-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP