Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


Våra gömda tårar

 

Tårarna fanns där gömda bakom stoltheten 

de kämpade för att hålla sig från att synas 

det var dock en ganska så ojämn kamp 

en kamp som alltid saknar segrare 

 

känslor som styr i våra liv ger oss kraft 

men de visar också på våra inre brister 

vi vill men kan inte motstå dem i längden 

känslorna leder oss ibland rätt, ibland fel 

 

just att känna är dock människans främsta drift 

att känna glädje, sorg, lycka, ilska och kärlek 

detta är alla känslor som kan ge upphov till tårar 

….och så måste det också få vara 

 

att se livet genom frånvarande ögon  

är som att se livet i enbart svart eller vitt  

jag själv fastnade en gång i detta gråa 

jag sökte andra nya nyanser av verkligheten  

 

...allt blev gråtoner utan känslomässiga skiftningar

men det fanns ändå tårar ...många tårar

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-05-01 12:30



Bookmark and Share


  ULJO
Så bra skrivet om tårarnas känslor
2020-05-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert och finstämt diktat om tårarna, som faller av många orsaker.
2020-05-02

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Fint och känslosamt skrivet om känslor.
2020-05-01
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP