Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett experiment


Det behöver inte vara vackert för att göra ont

Skriv sönder de andra dikterna
skriv tills sorgen
kalhyggesvit väller ur snitten
och pappersytan drar ihop sig
som över en tändstickslåga
skriv till hägn
skriv dimman, blind och utan uppsåt
men utan att se / en dimma, det är ändå
det skarpaste, vackraste
det är knivbladet i stubbåkern, det nyss blottade köttet
fotsulornas oskadda hud
skriv om
oss
tills vi inte vet vad vi betyder
vi behöver inte
någonting
ur källans berusande köld
dekonstruera såret
till kanter, öppning, suturer
det finns för många sår i dikten
det här är inte den första
var inte det första ordet
oläsbart
i fuktig kartong och honung
ljust sekret
ett fruktkött som brister i munnen
som brister / i allt
stycken av fermenterade växtdelar
är vi nästan fria nu, är vi språng
barndom / egendom -liga
brygger vi parfymer av hö och nässlor
matar kalven bakom skranket. Hungerropen
ur gropen som vi grävt, utan uppmaningar
om någon skulle behöva
begravas
jag skriver inte det här i onödan
jag är ett djur med ryggrad och behövelse
syrliga bär och kött och flödande blast
gårdens fyrkant täckt av dis
ur rabarberns ångande skuggor
där vi styckar orden som en mask
till fraktaler, spade, utbrott
ur landets robusta lystnad
dess önskan att ta i famn, att trösta otillbörligt
den ovälkomna lyckan / över / att / allt / är




Fri vers av Grävling
Läst 253 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-05-04 19:39



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
grymt och grymt skönt
ett så levande språk
2020-10-25

    månsm
Det finns så många rader i den här dikten som jag fastnar för.
Det är intressant när jaget träder in efter halva dikten, som att man vaknar upp.
2020-05-19

  Solweig Jansson VIP
Drabbande !
2020-05-05

  Kajan VIP
Helt fantastiskt, är smått ordlös.
2020-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling