Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man blir så rädd


Corona som oxå drabbade mej

Så fri så ljus svävade våra själar

och vårens fåglar sjöng för oss

så ljuvligt här på jorden,

nu plötsligt en ljudlös död 

coronan som en pest drar genom Norden 

från land till land den sprids i pandemi,

tyst sörjer blomman i vinden så tyst 

ett ordlöst skri,

så i ensamhet skräck och nöd,

där nyss en sommarvind, nu ett virus

sprider smärtsam död,

men mitt i vår sorg skall alla såren helas

över alla gränser räcks en hand

en bot är funnen i sång dans och tack min gud

över hela jorden livet vunnit seger, vi förenas

du och jag och alla andra sida vid sida

i en glädje utan like ingen sorg och plåga

våra stämmor bara sjunger i livets oändliga

rike.

 

 




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 464 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2020-05-08 07:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Hopp.
2021-04-11

  aol
Jag mina vänner har haft covic 19 en lättare form men nog så obehaglig
2021-02-06

  Monika A Mirsch VIP
TACK för dina stämningsfulla ord från svart till ljusaste toner!
2020-09-08

  ResenärGenomLivet VIP
Hoppfull text...bara vi människor kan fortsätta att hjälpas åt efter detta...
2020-05-16

  ULJO
Fint tecknat om allvaret på ett positivt sätt.
2020-05-11

  Marita Ohlquist VIP
En fin och tankeväckande text, kärlek, värme och gemenskap förenar oss i kampen för överlevnad!
2020-05-11

  mare VIP
Applåd till din text
hoppfulla rader
fin bild
2020-05-09

  Blomma-Stjärna VIP
åh vad fint du skriver om både den oro som vi behöver ta på allvar (hålla 2 m - tvätta händerna m.m.) och att över alla gränser räcks en hand, en bot är funnen i sång och dans - man kan se människor över hela världen öppna sina fönster och sjunga och spela på sina instrument bara för att ta ett exempel!
2020-05-08

  anits VIP
Så fint och hoppfullt skaldat om det som händer här och nu.
2020-05-08

  Salvation Pepper
"en bot är funnen i sång dans och tack min gud"

Hoppfullt och fint.
2020-05-08
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol