Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sårmorgon

Dina muser brygger bläck
av det marsblå ljuset i dina ögon
fyller natten i en bägare av tenn
och våren vid hjortarnas gravplats
bråten de strött över spåren

här finns bara avlägsnade kroppar
med skadade händer tecknar de
dödens vildvuxna trädgård
de pappersgrå molnen
lakan och fuktig hud

och motvilligt håller de orden
mot den vita glöden i kolets inre
räcker dig ett glas till hälften fyllt med sömn
en handfull nyskördade frön
att gräva ner i trädesjorden




Fri vers av Grävling
Läst 188 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-05-08 19:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling