Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rot och krona

 

I det grantäta landet där människor växer glest

kan man höra rotsystemet mumla under jorden

Som frötallar på ett hygge när stormen kommer

ska den välta människorna

där de står

utan förbindelse

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 180 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-08 23:50



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
superb sammanfattning. finns ett hopp i förtvivlans klarsynthet.
2020-05-09

  Eva Langrath VIP
Starkt text som förstärks av bilden
2020-05-09

  Kungskobran VIP
När rotvältan faller i stormen
står jag där och ser maktlös på
när rötter djupa som kronan
rycks upp för alltid.
Trädet som föll
trädet som multnar bort
för alltid i glömska



2020-05-09

  Larz Gustafsson VIP
Mäktig bild!

Människan är trots allt, mitt i sin sturska framtoning, tämligen bräcklig.
2020-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger