Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: ULJO


Fragment av ljus

Jag lämnade estraden
utan större ovationer
bara tystnadens gäst
såg mig trampa vatten
maskrosen blommade
och skogsliljekonvaljen
fiolerna var nerpackade
under kistlocket av ek

Jag såg din röda kappa
på min väg över bron
den stenlagda trappan
fick fötterna att domna
bisvärmen i apelträdet
påminde mig om hemma
att ta farväl av gårdagen
är det svåraste som finns

Gick förbi neonskylten
den lyste inte som förut
ett gnissel i maskineriet
på lokförarens bakgård
hörde dånet från varvet
som vindpinade siluetter
jag kände doften av död
från min strukna kostym

Jag nådde nästan piren
när kråkorna kraxade
spadtagen tog metallen
förankringen till jorden
hörde organistens rop
det finns inget crescendo
bara en ny morgondag
och ett fragment av ljus

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 890 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2020-05-11 06:50



Bookmark and Share


  Susen VIP
Starkt och vackert om sorg och avsked. Mycket välskriven. Bokmärkes
2022-02-24

  Stisse
En gripande och vacker dikt. Så många fina bilder om sorg och avsked. Går in i hjärtat. Bokmärkes.
2020-10-23

  Solstrale VIP
"bara en ny morgondag
och ett fragment av ljus"

mycket bländande vackert skrivet!
det är inte så bara det...

underbart skaldat!
2020-05-20

  stormengudrun VIP
Åh, så fint skrivet :-D
2020-05-17

  ResenärGenomLivet VIP
Lite annorlunda, men fint och med stor känsla...
2020-05-16

  Åse Tropp VIP
Vackert!
2020-05-14

  DavidM VIP
Stillsamt, berörande. En avrundning med en känsla av förtröstan.
2020-05-12

  aol
Underbart djupt berörande skaldat,
2020-05-12

  Staffan Nilsson

Drabbande bilder av sorg.

2020-05-12

  lodjuret/seglare VIP
Du skriver så en kan dö, eller vandra i lösan snö, tänk vad en kropp kan rista, ett förstånd som kan brista, i vårens tecken upp kommer så tö...
2020-05-12

  Blomma-Stjärna VIP
medryckande med fint flyt, filmisk, sorgsen och poetisk -
2020-05-11

  Eva Langrath VIP
Fina ordbilder där varje strof är som en filmisk scen.
2020-05-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett expo av igår...
Fast i nutid Du går
bakåt än mycket rår...
Men då som nu ett
ljus visar vägen för
oss... Bara då att
igen kasta loss...
När vi sett
dess bloss!
2020-05-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd, berörande och vacker poesi.
2020-05-11

  AndLou VIP
Mästerligt och berörande skrivet!
2020-05-11

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text med ett tankeväckande avslut

"bara en ny morgondag
och ett fragment av ljus"
2020-05-11

  Öknens Ros VIP
Många syn- och bild intryck. Bra skrivet.
2020-05-11

  Maria Sundelin VIP
Många minnen
2020-05-11

  Feliaxel VIP
Fin läsning
2020-05-11

  Kungskobran VIP
Fantastiskt medryckande dikt, en av dina allra bäste.
Bokmärkes
2020-05-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO