Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Forsen



Hör du det frestande dånet
från forsens förtrollande hån
Stäng inte dina ögon fegis
stäng inte dina öron fegis

Den sjunger om den underbaraste skatten
förför dig med orden titta ner i vattnet
Långt ut ser du den finaste fisken
titta, titta det är värt risken

Forsen använder sin dragningskraft så ljuv
vill att du slutar räkna innan sju
Hör den ej, när den sjunger lyssna på mig, kom till mig
Hör den ej, när den sjunger titta på mig, se mig

Forsen sjunger om guld
känner ingen skuld
Forsen vill att du lyckas
få dig själv att förolyckas

Fiolen i forsen försöker än en gång
spela naturligt urval som sin sång
För att få det som den vill
få en människa till

Faller du för orden
försvinner din själ från denna jorden
Akta dig för fiolen
du hamnar inte i bubbelpoolen




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-10 23:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP