Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är du ärlig?

 

De flesta i Sverige
leker livet, långt ifrån de hemlösas härbärge
Nästintill alla blundar för sanningen
tänker utan moral på fördelningen

Det är det, de flesta gör
ända tills de dör
Råkar man överleva döden
ringer väckarklockan i nöden

Sen är det få
som inte förstår, hur illa de utsatta mår
Men kom ihåg, ibland är det försent att förstå nöd
när du eller vännen din är död

Det är därför demokrati
blir en majoritet
Trampande på en minoritet
utan vilja att förstå en utsatts realitet

Trampa aldrig på nån som ligger
i morgon kan det vara du som tigger
Vi borde inte behövas uppläras av nån Corona
att bära “vanligt folkvett” borde vara allas vår krona




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-11 17:11



Bookmark and Share


  kjell-åke bearfoot VIP
Larz: Sant ... Men nu sa jag Sverige i början! Om vi inte klarar av att tycka synd om vår t.ex. hemlösa, så blir nog allt annat bara på låtsas ... Världen blir nog då "lite" för stort för det "äkta" hjärtat...
2020-05-12

  Larz Gustafsson VIP
Det finns människor på andra håll i världen som svälter ihjäl. De har ingen stadsmission eller något härbärge att gå till.
2020-05-11
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP