Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väljaren

I val efter val
har du gått och röstat
För stärkta företag
och fler arbetstillfällen
För mer pengar i plånboken
men mindre till
vår gemensamma välfärd

Ett val som du
och många andra har gjort
Val efter val,
decennium efter decennium

Så framgångsrikt under lång tid
har det ena stärkts och det andra
försvagats

Utan att du tänkt på det
ger allt det goda
mindre till välfärden

När nu välfärdens misär
breder ut sig och Sveriges
gemensamma civilisation
lider av dina val,
ser du förvånad ut




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-13 12:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner