Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt var en vänskap.

Nu är det klart
likgiltig och svalt
visst är det vackert
med fåglar
och allt blir ett moln
som letar

visst är det befriande
det är älskat
och porslinet har torkat
det är väntat
och tyst

nu är det rotat
lämnat och dött
visst är det magiskt
vårens ljus
och allt blir en trädgård
som gråter

visst är det läkande
när det är önskat
och glaset har spruckit
det är svagt
och rött

allt var en vänskap
i hemligheten
dömd att lyckas med alla fel.




Fri vers (Fri form) av Gudinnan VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-05-15 21:26



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Wow! Älskar kontrasterna, rytmen och det bildspråk som används. Texten låter mig åka lite som i en vagn på ett tivoli - jag kastas fram och tillbaka, stöter i kanterna, - det gör ont - förvånas, hisnar inför utsikten, dunsar till igen...kliver ur och "ser verkligheten" men vill genast tillbaka igen och göra om upplevelsen. Tack!
2020-10-10

  Magdalena Eriksson VIP
gillar den svängliga dramatiken
//allt var en vänskap
i hemligheten
dömd att lyckas med alla fel.//
men
tänker var är ilskan ...
nu
pickar sorgen
mot en redan ordnad vägg
2020-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Gudinnan
Gudinnan VIP