Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äldreomsorgen

Nu har hon suttit själv där
vid TVn i sällskapsrummet i ett år.
Upp, påklädning, sitta av tiden vid samma bord hela dagen, avklädning, ned sängen igen.
Attendo kallar det för aktiv
SPA-omsorg...

Ryggen blir kutigare och kutigare.
Nu mår hon sämre och sköterskan
har lätt att sätta dödsdomen:
palliativ vård.

För där finns inga pengar att ta hand om henne,
ingen personal som räcker till,
för det är stor sannorlighet
att du är en av dem som har
röstat för skattesänkningarna
som dödar henne i förtid.

Få av den pressade
personalen hinner bry sig,
de är där för den skrala lönen.
Hon kunde lätt fått
några bättre år till i livet.




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-05-22 09:55



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
"Alla vill bli äldre, ingen vill bli gammal"9
2020-05-24

    Lena Staaf VIP
Stark och nödvändig text!
2020-05-24

  Respons VIP
En dikt präglad av stor insikt och medvetenhet. Äldrevården är ett sorgligt kapitel i svensk historia.
2020-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner