Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är alla barn av våran tid

då vi har varit med om många sorger och besvär
här i livet
Men även mycket gott
Vi som är uppväxta på sextio och sjuttiotalet
För vart man än har gått igenom livet så har drogerna
följt med en på vägen fram
Vilket kan ha satt sina spår
Det som annars är förbjudet såvitt jag förstår
Men då allt som är förbjudet är spännande att bryta emot
då man var ung och lite rebellisk
Lite som kärringen mot strömmen
Men det var då det
För nu vill alla barn av våran tid bara kunna luta oss
tillbaka med familjen och känna glädje med
mycket frid
Jo, alla vi som ännu lever kvar
Vilket inte är allt för många till antal, såvitt jag erfar
Av vårat gamla gäng som hade häng nere vid
tunnelbanan då
Tunnelbanan som inte såg ut som den gör idag

Vi är alla barn av våran tid
Alla vi som är födda på sextiotalet och sjuttiotalet
Fråga mig inte varför
Det bara är så
För mamma
Du är väl inte rädd för din egen son heller?!

Kensan Cassel
23/5-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 145 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-05-23 10:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel