Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Anno 1892 vid Röjsta Gård)


Pigans villfarelse vid välsignelsens Midsommar tid



Hon försökte hitta en Stig
Men gick på tom gång
Istället till att dansa

Där satt hesa Fredrik
Med tjocka Berta

Och Petter-Nicklas
Spela ut på fiolen

Så kjolen sprack
I sömmen sin

Det vart ju synd
och skam

Då titta en bit av hm,hm
Fram

Men roligt di hade di
Så övriga släkten får

Berätta om ett,någen annen
gång, bräkande moralistiskt
Bak etter

För de va ju inte ofta
Hon behövde betäcka
sig med en sleten kofta

Däruppe på lofta

När lusta föll på
Vid Midsommartid
1892




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-25 09:59



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Logdans á la 1800-tal.
2020-05-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Folklig berättelse i dialekt, som fick mig att le.
2020-05-25

    Lena Staaf VIP
Målande berättelse som lyfts fram av dialekten. Sladdret i stugorna.
2020-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP