Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En naturvårdsbiologs poesikampanj mot biologisk enfald! :)


Trädgårdens motståndsrörelse

 

Så självsäka de stå,

alla dessa luddiga små!

Redo att sprida sig över nejden,

helt obekymrade över den potentiella grannfejden. 

 

Ogräsbekämpningen på rutin - är det konformism?

Eller helt enkelt bara trädgårdsfascism? 

Bina letar blommor i rena ökenlanskap.

Men lättskött trädgård, det är ju ett kap!

 

Tuktad monokultur - så fantasilöst artfattig,

gör mången trädgårdsägare både sliten och spattig. 

Så fortsätter kampen år efter år.

Vi vill ju bara skörda just det som vi sår. 

 

Taraxacum släktet, så hårda opportunister.

Ja, på växternas vis rent av heltidsaktivister.

Sina långa rotsvansar till trots - så anspråkslösa,

växter varhelst de kan, obrydda om det luxuösa.

 

De är motsatsen till den ytliga flärden.

Likt en gerillarörelse i den undre världen.

Så låt världen av många fler solar bebos!

Sträck ut en fredlig hand till en maskros!

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Briza media
Läst 276 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-06-08 16:27



Bookmark and Share


  Koloristen
Så klockren.
2020-06-09

  Kungskobran VIP
Maskrosen har gett upphov till begreppet maskrosbarn, trotsar motstånd, tar sig fram i alla miljöer
Härlig text
2020-06-09

  Solweig Jansson VIP
Underbar !
2020-06-08

    Lena Staaf VIP
Äntligen en försvarstext till denna förtalade växt som borde vara ett föredöme till oss alla med sin envishet och överlevnadsförmåga. Fint rimmad dikt!
2020-06-08

  Marita Ohlquist VIP
Välskrivet och pricksäkert om MRIN maskrosornas rätt i naturen!
2020-06-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Otroligt bra tänkt och rimmat om denna blomma, som har oförtjänt dåligt rykte!
2020-06-08

  Kajan VIP
Helt underbart! Heja maskrosorna, mer löv till till igelkottarna. Vildvuxen text helt enkelt : )
2020-06-08

  Sparvögat VIP
Fram för det harmoniskt vildvuxna!
Fler maskrosor till folket.
Underbart, får mig att skratta och le.
2020-06-08

  KattenKin VIP
Men så himla bra, high five på detta som så lätt kan tänkas vara den mänskliga trädgården och mångfalden! Fina verser och tjusiga rim, för att inte tala om den fina bilden. Applåder!
2020-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Briza media
Briza media