Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyss mig i arslet Försäkringskassan

Ser ni den där vackra kvinnan som står där vid
busshållplatsen med ett sådant förtjusande leende
på sina läppar
Ser ni att hon ser ut som lyckan själv då hon aldrig
tycks ha mått dåligt
Som säkerheten själv
Vilket gör mig glad då jag gärna skulle vilja byta ut
mina kalsonger mot hennes trosor
Vara i hennes kläder och få chansen att må lika bra
För vad kul jag skulle ha istället för som idag
Gå runt med ryggont hela tiden
Två kotor som skaver mot varandra
Men om jag får någon sjukpenning ifrån försäkringskassan
Skulle inte tro det
Inte en chans trots att jag har läkarintyg ifrån tre olika
läkare som säger att jag inte kan jobba
Men då de menar försäkringskassan på att jag får lov att
skaffa mig ett jobb där jag kan sitta på ändan dagarna ända
Sedan hur jag ska orka ta mig till det här jobbet förtäljer
inte historien
Så nu får jag inga pengar utan måste gå till Socialen
och tigga
Och jag som hatar myndigheter av alla de slag
Så just nu är saker och ting inte så speciellt bra
Men ser ni den där vackra kvinnan som står där...

Ken Cassel
27/5-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 106 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-05-27 15:54



Bookmark and Share


  lilla t
Man ska inte sitta för mycket när man har problem med ryggen om det inte är på en ergonomiskt anpassad stol Försäkringskassan, behöver en kyss, rätt på mun!
2020-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel