Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pireke Pinas kämpar!

Jag lubbar genom skogen

å vadar över älven

störtkul

 

Den gamla kåtan

och stolpeboden

står kvar

 

Hembygden är

mig kär

Här bor samer!

 

Vars rätt till

Till land och

Vatten

Måste stödjas!

 




Fri vers (Fri form) av Niliboy
Läst 329 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-05-30 20:41



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint skaldat om samernas rättigheter.
2020-07-03

  Bibbi VIP
Väl fångat.
2020-06-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om samernas rätt i samhället!
2020-06-01

    Lena Staaf VIP
Samerna, vårt ursprungsfolk som blivit så skändligt kolonialiserat. Men staten, i storbolagens ledband, försöker fortfarande stjäla sig tillgångar.
2020-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Niliboy
Niliboy