Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
minnesteckning


Eftermäle


Vad blir mitt eftermäle när
jag ut från denna världen gått

hur kommer folk att minnas mig
vad jag har gjort i stort och smått?

Var jag en snål, en egoist
måhända en som visste bäst

eller en sån som hjälpte till,
som gärna ställde till med fest?

En elak en eller en snäll
någon som tog eller som gav

tänk om jag likt en liten sparv
kunde få lyssna vid min grav

Som sens moral i denna dikt
du lyssna får till dessa ord:

ditt eftermäle bottnar i
det sätt du levde på vår jord





Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-03 22:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP