Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är fel

Tryggheten var lovad att vara total.
Jag skulle vara skyddad och aldrig mer rädd.
Att du i ditt sätt skulle vara så brutal
Det var nog ingen som var beredd.
Så ofta jag tänkte vad är det jag gör fel?
Vad är det som gör att jag inte får vara hel?
I livet fanns även tre som var små.
”Jag ska skydda er alla från allt som är ont”
Du var svartsjuk på barn, varför inte bara gå.
Så ofta jag tänkte vad är det jag gör fel?
Vad är det som gör att jag inte får vara hel?
Jag satt fast i ett nät av smutsiga mönster.
Det värsta var när du skar mig med kniv.
Jag försökte se ut genom mitt ensamma fönster.
Hotet ekar om jag visar mig är det slut på mitt liv.
Så ofta jag tänkte vad är det jag gör fel?
Vad är det som gör att jag inte får vara hel.
Till slut med hjälp lyckades jag fly.
Du skrev att du älskade och var helt knäckt
Du tog min kropp och gjorde den till bly.
Men äntligen kan jag känna mitt liv är väckt.
Nu vet jag att jag inte gjorde något fel!
Äntligen tog jag mig bort och känner mig hel.




Bunden vers av Hjortronblomma
Läst 164 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-06-04 22:47



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
En stark dikt som berör på djupet
2020-06-11

  bibbi ahrnstedt
Modigt att skriva en sådan text, så starka upplevelser ska ingen behöva ha. Skönt att höra att kroppen är hel.
2020-06-10

  Kajan VIP
Modig text, insiktsfull.
2020-06-07

  Stisse
Oerhört stark text.
Befriande att läsa och det är så tydligt hur vi måste värna om vårt innersta.
2020-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Hjortronblomma
Hjortronblomma