Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den andra av två texter som när de publicerades i juni 2012 följde varandra Den första texten har titeln ''Var rädd om ditt liv ...''.


När du förlorar det du ...

... älskar
och bryr dig om
allra mest ...

Kan du antingen
välja att
sluta leva ditt liv
med hopp om
att finna kärleken
och någon
att få bry dig om igen

Eller 

så kan du
välja att
sorgbearbeta
det du känner 

och genom
allt det 
du väljer att
lämna bakom dig
och 
det du väljer
att ta med dig
från de
minnen
erfarenheter
och upplevelser
du har haft
med den du förlorat har

välja 
insikten om
att den du älskat
och brytt dig så mycket om
vilken ej längre är kvar
vill att du ska gå vidare
och börja om på nytt
för att du ska få
ett fortsatt 
meningsfullt 
och
lyckligt liv
med än mer
kärlek och omtanke

Men med en större 
medvetenhet om
hur viktigt det är
att verkligen ta vara på
varje stund 
du tillsammans med 
den du älskar
och bryr dig om
kommer att få

Att låta insikten
om hur
plötsligt
och
oväntat
lyckan
kärleken
och omtanken
kan ryckas bort
ur ditt liv

få dig att bättre
ta vara på 
och prioritera
tid för ert liv
tillsammans

Och inte slösa bort
stunderna ni får
på oväsentligheter
utan
istället ägna er
åt det som verkligen
betyder någonting

och som är
det allra mest väsentliga
i våra liv

Kärleken
bekräftelsen
omtanken
och att verkligen
finnas för varandra
på alla plan

samt att
älska massor
med varandra
såväl på natten
som på dan!

 

 

 

________________________

Publicerad här tidigare i juni 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-06-06 19:48



Bookmark and Share


  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Ja, visst är det viktigt att gå vidare, och visst är det viktigt att ta vara på den man har, och att vårda kärleken.
2020-06-06

  Kungskobran VIP
Fint
2020-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP