Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kom fort

Kom fort, jag blöder.

Ge mig en canvas och se mitt blod skapa den ljuvaste konst världen någonsin skådat.

Se hur jag blöder på duken och låter mina salta tårar blandas med de djupröda bloddropparna.

Se hur de tillsammans dansar på duken i harmoni och extas.

Se hur penseln dansar förföriskt, mjukt men bestämt mot den vita bakgrunden.

Känn lukten av penselrengöring, oljefärg och linolja. Starkt, kittlandes i näsan.

Förstörda tallrikar där färgen för evigt sitter fast, farmors gamla porslin. Bortglömt och dammigt.

Precis som all konst jag skapat med mina trasiga händer, bortglömd och dammig. Men ljuv och fantasifull.

En mås på en rosa himmel, en naken kropp utan armar, en natthimmel utan stjärnor, ett fyrtorn mitt i havet.

Det är vad mitt blod och mina tårar skapat, men var inte ledsen, tårarna är av glädje och blodet fylls snart på.




Fri vers av Konstnärssjäl
Läst 124 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-09 14:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Konstnärssjäl
Konstnärssjäl